Fairtrade trouwringen
Slide background

Zeg ja tegen Fairtrade goud
en maak het verschil

Laat je door onze trouwringen inspireren en ontdek hoe Fairtrade goud een onderdeel van jullie grote dag kan zijn

Fairtrade goud

Fairtrade goud is al een tijdje te koop in Nederland. We zijn er trots op dat Mio als een van de eersten met fairtrade goud werkt. Ben je op zoek naar fairtrade gouden trouwringen, of een ander bijzonder sieraad? Op verzoek maken wij het van fairtrade goud. Een groot deel van onze collectie verlovingsringen is ook van fairtrade goud gemaakt.

Ook wel goed goud

Fairtrade goud, dat ook wel goed goud of groen goud wordt genoemd, is afkomstig van kleinschalige mijnbouwers uit diverse landen. Het is op een zo min mogelijk  milieubelastende manier gedolven. En heel belangrijk, de omstandigheden waaronder de mijnbouwers werken zijn zo veilig mogelijk. Voor het goede goud wordt een eerlijke prijs betaald. De stichtingen Solidaridad en Max Havelaar controleren de import vanaf de mijn, tot de verkoop aan de consument. Elk sieraad van fairtrade goud heeft een door De Waarborg Holland gestempeld keurmerk.

Verantwoord is belangrijk

Als het aan Mio ligt zijn al onze grondstoffen en edelstenen op een verantwoorde manier verkregen. Zodra wij in de gelegenheid zijn om andere metalen verantwoord in te kopen dan doen wij dit direct. Zo maken wij niet alleen prachtige sieraden, maar ook nog eens eerlijke. Is dat niet mooi meegenomen?

Kijk voor meer informatie over fairtrade goud op de websites: opwegnaargoedgoud.nl en Stichting Max Havelaar.

Bekijk hier een selectie van onze trouwringen

    © Copyright - Mio Trouwringen